Fasaanijahdista

Fasaanijahti on herättänyt sopivasti mielenkiintoa. Nyt on koossa n. 7-8 alustavasti kiinnostunutta taloutta.

Fasaanijahti suurpiirteittäin käy siten, että fasaanitilalle ilmoitetaan lintumäärä, joita seurue haluaa päästettävän jahtia varten vapaaksi. Linnut viedään maastoon järjestäjän toimesta ja seurue suorittaa jahdin parhaaksi katsomallaan tavalla.

Lintujen kustannus on ollut viime vuosina 25€/kpl. Tämän vuoden hinta on vielä varmistamatta, mutta yleensä se on muuttumaton. Mitä suurempi jahti, sitä todennäköisemmin sen saa hyvälle ajankohdalle (pe-la).

Käytännössä järjestävän tahon jahtikaudesta ja perheenlisäyksestä johtuen tämän kauden mahdollisuudet fasaanijahtiin alkavat marraskuun loppupuolesta eteenpäin. Nyt jo kiinnostuksensa ilmoittaneille ja muille joiden kiinnostus ehkä heräsi – toimittakaa emaililla teille sopivat jahtiajankohdat. Toivottuna jahtipaikkana on jo monessa jahdissa hyväksi havaittu hauholainen Ellilän fasaanitila, joten koko päivän reissu on kyseessä.

Seuralla on tarjota ainakin kaksi tarkoitukseen sopivaa koiraa, mutta jäsenistöä joiden koirien ei tarvitse pelätä karkaavan, ja jotka fasaanilla toimivat, kehoitetaan ottamaan yhteyttä.

Kategoria(t): Pienriistametsästys, Tiedotus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.